VOLGENDE VRAAG? GRAAG!
Wij willen graag weten welke vragen er in onze buurt spelen. De meest gestelde vragen worden telkens in de nieuwsbrief behandeld.
Wie zorgt voor onderhoud en service bij warmtepompen? Hoe voorkom je problemen?
Net als cv-ketels moeten warmtepompen eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt krijgen. Een warmtepomp heeft alleen véél minder onderhoud nodig dan een cv-ketel. Er zijn namelijk minder onderdelen die regelmatig schoongemaakt of vervangen moeten worden.
Toch lopen sommige warmtepompbezitters (vooral in nieuwbouwwoningen) tegen problemen aan bij het vinden van een goede monteur wanneer er toch iets met de warmtepomp is. Hierover was recent veel te doen in het nieuws. Hoe voorkom je dit?
Hier zijn enkele tips!
Kies een betrouwbare installateur
Laat je een warmtepomp installeren? Kies dan voor een bedrijf dat ook onderhoudsservice biedt en een goede reputatie heeft. Vraag en deel ervaringen in de Buurtwhatsappgroep Heesakker Aardgasvrij!
Plaatsing van de buitenunit
Zorg ervoor dat de buitenunit op een goed bereikbare plek wordt geplaatst, bijvoorbeeld in de tuin. Een lastig te bereiken locatie, zoals op het dak of aan de schoorsteen, maakt onderhoud ingewikkeld en duurder.
Maak afspraken over periodiek onderhoud
Regelmatig onderhoud (1 of 2-jaarlijks) is verstandig. Soms is dat ook verplicht om je garantie te behouden. Sluit daarom een onderhoudscontract af of plan zelf periodieke controles in.
Met deze eenvoudige stappen voorkom je dat je zonder service komt te zitten en blijft je warmtepomp in goede staat.
Om je op weg te helpen met het verduurzamen van je woning heeft Milieu Centraal de website www.verbeterjehuis.nl ontwikkeld. Hier krijg je direct inzicht in de kosten en ontdek je waar je het beste kunt beginnen.
Maak een afspraak met een energiecoach!
Een energiecoach helpt je met het opstellen van een verduurzamingsplan voor je woning en beantwoordt al je vragen. Voor een afspraak kun je terecht bij de energiecoaches van Cordaad of Energie Coöperatie Cranendonck.